Grannarna har byggt en trädkoja och nu vill Kurt och Kio också ha. Fast det är ju detta med träd då. Det har de ju inte.

Tuva, 4 år, gillar den här boken och vill höra den om och om igen. En till synes enkel bok om att få ha en koja och om att hitta den rätta platsen för en sån.

Kurt och Kio bor i lägenhet med balkong. Grannarna har byggt en trädkoja och nu vill Kurt och Kio också ha. Fast det är ju detta med träd då. Det har de ju inte. De går till skogen men där är det för många träd, de går till stranden men där är det för blött men varför inte en hemlig trappkoja i trapphuset. Nej., det blir för mörkt. Eller Tadaa! En busk-koja. Men BLÄÄ då kommer en hund och kissar. Och nu börjar det regna - stora svarta regndroppar och det regnar in i den perfekta lådkojan... Men ibland finns det bästa alldeles för nära. Balkongen blir den allra finaste balkongkojan med allra, allra, bästa utsikten.

Fastän man numera börjar se Lisen Adbåges bilder ofta i bilderböcker eller som omslagsbilder så är det här något alldeles extra. Hon har lyckats suveränt med både bild och text. Tonsäkert och dramatiskt, mycket känslostarkt och bara hur läckert som helst och... en bok med klassperspektiv. Läs! Lisen Adbåge, Kurt och Kio vill ha koja. Ålder 3+. Se också DNs recension 0904221